preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bukovac Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

BESPLATNO TESTIRANJE BRZIM ANTIGENSKUM TESTOVIMA NA SARS- CoV-2 ZA GRAĐANE GRADA ZAGREBA – MAKSIMIR

Autor: knjiznica bukovac, 24. 11. 2020. 17:16

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s domovima zdravlja  pokrenuo je  projekt besplatnog testiranja brzim antigenskim testovima na SARS-CoV-2  za građane Grada Zagreba. Testiranje je moguće i u  kvartu Maksimir- Agronomski fakultet- Fakultetsko dobro 6/1.

Više informacija možete pronaći na web stranici https://www.zagreb.hr/

[više]

DAN DJEČJIH PRAVA - 20. STUDENOGA

Autor: knjiznica bukovac, 19. 11. 2020. 12:17

I dječji glas je važan!

Međunarodni  dan dječjih prava  u cijelome se svijetu obilježava 20. studenog na dan kada je donijeta Konvencija UN-a o pravima djeteta (20. 11. 1989.).
Riječ „konvencija” naznačuje da je to dogovor i sporazum koji obvezuje države-članice UN-a na njegovu realizaciju, dakle svojevrstan međunarodni zakon. Prihvatile su ga 193 države u svijetu, a od 1992. godine i Republika Hrvatska.
U našoj školi ovaj će se važan datum obilježiti na satima razrednika u svim razredima.
U nastavku pročitajte više...

[više]

I U MOJOJ ŠKOLI ŽIVI VUKOVAR

Autor: knjiznica bukovac, 16. 11. 2020. 14:33

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, grada koji je simbol stradanja, patnje i herojske obrane ugrađene u temelje naše domovine, u utorak 17.11. obilježit ćemo  Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje paljenjem i postavljanjem lampaša na predviđena mjesta tijekom nastave u dogovoru s učiteljima. Od ove godine 18. studenoga Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2020. po prvi puta je neradni dan.


Na sljedećim poveznicama možete vidjeti radove koje su učenici naše škole pripremili povodom obilježavanja ovog dana:
https://drive.google.com/file/d/1aWau5zAnsleyCX47XJXU9chxR4UqVwXP/view
https://www.storyjumper.com/book/read/92320216/Dan-sjeanja-na-rtvu-Vukovara#
 

 

[više]

IZLOŽBA INOVA - MLADI: LARA BAČANI OSVOJILA ZLATO!

Autor: knjiznica bukovac, 13. 11. 2020. 09:18

U subotu 7.11.2020. sudjelovali smo na međunarodnoj poznatoj izložbi i natjecanju Inova – mladi koja se održala u Narodnom sveučilištu Dubrava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Lara Bačani sa svojom „Sef kutijom“ izlagala je rad i objašnjavala način njegova funkcioniranja pred poznatim  zagrebačkim profesorima osnovnih škola, srednjih strukovnih škola i profesorima fakulteta Strojarstva i brodogradnje koji su kao komisija obilazili radove i ocjenjivali ih.
Nakon tjedan dana primili smo radosnu vijest te saznali da je Lara za svoju inovaciju osvojila zlatnu medalju na natjecanju. Velike čestitke našoj Lari!

   

S obzirom da nismo bili u mogućnosti pozvati vas na izložbu i natjecanje radi ograničenog broja posjetitelja, pripremili smo virtualnu šetnju kroz izložbu; pogledajte u nastavku kako je to izgledalo.     

P.S. Zahvaljujemo i učenici Magdaleni Pršlja koja nam je bila velika potpora na natjecanju       

                                                                                                Filip Lovrić prof.

https://youtu.be/Ftfu-b9YIjM

https://www.savez-inovatora-zagreba.hr/?izlozbe=inova-mladi

[više]

PODJELA TABLETA IZ PROJEKTA E-ŠKOLE 2020

Autor: Darko Leskovar, 9. 11. 2020. 09:07

Poštovani roditelji i učenici,

u utorak, 10.11.2020. će se dijeliti tableti iz projekta eŠkole za 5. i 7. razrede u prostorijama Mjesnog odbora Bukovac, Požarinje VIII 2a - od 16:30 - 19:00. Prilikom preuzimanja tableta potpisuje se revers sa uputama za rad tableta. Tablete preuzimaju roditelji ili odrasla osoba iz obitelji, te se vraćaju na kraju 8.razreda. Molimo vas da se pridržavate mjera predostrožnosti Covid19. U  slučaju da ne možete doći molimo da se javite razrednicima. 

PIN ZA TABLETE JE "0000" (četiri nule).

[više]

Izvrstan rezultat učenice Lare Bačani na državnom natjecanju iz tehničkog

Autor: knjiznica bukovac, 26. 10. 2020. 13:31

Na 62. Državnom natjecanju mladih tehničara koje se odvijalo prošli tjedan u online okruženju, naša učenica LARA BAČANI obranila je svoj rad pred stručnom komisijom i  osvojila  izvrsno  4. mjesto u državi  u kategoriji "Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina". Velike čestitke Lari i njezinom mentoru, profesoru Filipu Lovriću! Njezin rad s natjecanja prijavljen je i za Inovu mladih grada Zagreba. Lara, učenica 7. b razreda, intenzivno se pripremala za državno natjecanje mladih tehničara, o čemu smo već pisali ovdje 

Pogledajte fotografiju njezinog rada 

 

[više]

Učenik Ajdin Musić osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz islamskog vjeronauka

Autor: knjiznica bukovac, 26. 10. 2020. 13:21

Učenik 8.a razreda Ajdin Musić osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju iz islamskog vjeronauka. Natjecanje se održalo u srijedu, 21.10. a naš učenik Ajdin natjecao se i pobijedio u kategoriji sedmih razreda. Čestitke na izvrsnom rezultatu!

 

[više]

JESENSKI ODMOR ZA UČENIKE

Autor: knjiznica bukovac, 30. 10. 2020. 09:34

Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020. godine. Taj tjedan nastavu poslijepodne imaju učenici u OŠ Žuti brijeg, a ostali ujutro.

[više]

IZMJENE U PRIJEVOZU UČENIKA OŠ BUKOVAC Vijest ima dokument u privitku

Autor: knjiznica bukovac, 22. 10. 2020. 14:33

Od ponedjeljka, 26. 10. 2020.  uvode se izmjene u organizaciji prijevoza učenika.

NIŽI RAZREDI

PRODUŽENI BORAVAK – 1. i 2. razredi (OŠ Fran Krsto Frankopan i Petar Preradović)

Prilikom dolaska autobusa na stanicu u Melinišću, autobus će ukrcavati učenike na stanici Oboj (školska stanica) i Vodotoranj u 06.55. Na toj stanici autobus se neće dulje zadržavati. Nakon toga nastavlja prema stanici Melinišće i dalje prema rasporedu.

Polazak učenika iz navedenih škola je u 16 sati. Ukoliko po učenike ne dođe roditelj u školu, učenik će biti zbrinut do 17 sati prema dogovoru s učiteljicama.

Roditelji i dalje mogu doći po djecu u školu od 15.30. do 16 sati ili ih dovesti u školu do početka nastave.

OSTALI NIŽI RAZREDI – OŠ JORDANOVAC

POLAZAK U ŠKOLU

Autobusi koji polaze s Melinišća u dolasku će stati na stanici Oboj-školska stanica i stanica Vodotoranj u 7.15 sati (jutarnja smjena), 12.45 i 13.25 (poslijepodnevna smjena). To su prolazne stanice i autobusi se zaustavljaju samo kako bi se učenici ukrcali. Isti autobus dalje nastavlja prema rasporedu na Melinišće i ustaljenom rutom.

Polazak autobusa s Jurja vesi u jutarnjoj smjeni je u 7.40 sati.

DOLAZAK IZ ŠKOLE

Raspored stanica na kojima se učenici mogu iskrcati ostaje prema dosadašnjem rasporedu.

 

VIŠI RAZREDI

 OŠ ŽUTI BRIJEG

Jedan autobus koji vozi učenike za OŠ Žuti brijeg u polasku će stati na stanici Jurja ves za jutarnju smjenu u  7.15 i 8.05. Nakon toga nastavlja uobičajenu rutu Oboj –školska stanica, Vodotoranj, Melinišće, škola (ili direktno u školu ako je autobus pun).

U popodnevnoj smjeni polazak učenika sa stanice Jurja ves je u 13.00 i 13.45 sati.

Povratak učenika iz škole Žuti brijeg ostaje prema dosadašnjem rasporedu.

Raspored polazaka autobusa u školu i iz škole u kojoj se  održava nastava nalazi se u tablici koja je u privitku  na kraju obavijesti.

U suradnji s nadležnim gradskim službama Grada Zagreba i dalje se intenzivno  radi  na poboljšanju prijevoz učenika, posebno učenika Jazbine i Čreti.

O svim relevantnim informacijama učenici i roditelji će biti obavještavani putem školske web stranice i razrednika.
 

[više]

Državno natjecanje iz kemije

Autor: knjiznica bukovac, 20. 10. 2020. 16:10

Petra Šoda ostvarila je odličan plasman na županijskome natjecanju te je pozvana na Državno natjecanje iz kemije koje će se održati 12. i 13. studenog.

Čestitamo Petri i želimo joj puno uspjeha u daljnjem natjecanju!

[više]

FEKP - Alisa osvojila prvo mjesto!

Autor: knjiznica bukovac, 6. 10. 2020. 14:33

Učenica naše škole  Alisa Ciglar Tišljar iz 4.d razreda pobijedila je na natječaju za mlade na Festivalu europske kratke priče! Alisa je osvojila prvo mjesto svojom pričom Duga na početku kraju puta, budućnost se čini ljuta u konkurenciji 53 rada osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj i susjednim državama!

Velike čestitke Alisi!

U nastavku pročitajte više...

[više]

OBAVIJEST O KONTAKT BROJU PROMETNOG UREDA

Autor: Matea Marić, 1. 10. 2020. 11:38

Za dobivanje informacija o izgubljenim stvarima u autobusima, možete kontaktirati prometni ured na broj 01/6113-183.

[više]

Naknadna provedba natjecanja

Autor: knjiznica bukovac, 22. 9. 2020. 11:25

Agencija za odgoj i obrazovanje 4. lipnja 2020. godine, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, donijela je Odluku o naknadnoj provedbi natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2019./2020. koja nisu održana zbog epidemije bolesti COVID-19. Natjecanja i smotre u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održat će se u razdoblju od 7. rujna do 31. prosinca 2020. godine. U nastavku pogledajte koji su učenici pozvani na Županijska natjecanja iz povijesti i geografije i kada će se natjecanja održati.

[više]

Modeli i preporuke za provedbu nastave u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Magdić, 31. 8. 2020. 23:12

Nastava će se odvijati  za sve razrede od 1. do 8. razreda sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave. Svi učenici obvezni su dolaziti u školu i pridržavati se epidemioloških mjera koje budu propisane na razini škole.

Cilj ovih mjera i posebne organizacije nastave je što više spriječiti širenje virusa Covid-19 i zaštititi sve dionike obrazovnog sustava od moguće zaraze. Ističemo važnost odgovornog ponašanja svih - učitelja i djelatnika škole, učenika i roditelja. Posebno apeliramo na roditelje učenika da svojoj djeci objasne važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera i u školi, ali i izvan škole. Odgovorno ponašanje izvan škole također je uvjet da ove i sve druge mjere imaju smisla. One neće imati smisla, ako se zbog neodgovornog ponašanja učenika ili njihovih roditelja izvan škole neko dijete zarazi i zbog toga cijeli njegov razred bude morao u samoizolaciju. 

Sve informacije o specifičnim mjerama za našu školu, organizaciji i početku nastave i svim ostalim stvarima vezanima uz nastavu i školu objavljivati ćemo redovito.

U PRILOGU

DOKUMENT MJERE HZJZ

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19

 

[više]

Obavijest o radu tajništva škole

Autor: Matea Marić, 24. 8. 2020. 17:08

Tajništvo OŠ Bukovac privremeno radi na adresi VIII.Požarinje 2A (Mjesni odbor Bukovac). Stranke se primaju uz prethodni dogovor putem službene e-mail adrese tajništva osbukovactajnistvo@gmail.com ili na kontakt broj tajništva 091/233-3528.

[više]

NOVI BROJ ŠKOLSKOG ČASOPISA

Autor: Iva Magdić, 8. 7. 2020. 11:01

[više]

Erasmus + projekt u online okruženju

Autor: Iva Magdić, 1. 7. 2020. 10:05

Kao i sve druge aktivnosti vezane za svakodnevni školski život,  tako je i naš Erasmus + projekt prebačen u virtualni svijet.

Zrakoplovne karte za naše učenike i učitelje za putovanje u Španjolsku već su bile kupljene, no kao i sve druge aktivnosti i ovo je prebačeno „na čekanje“. Naši učenici 6. i 7. razreda ostvarili su samo mobilnost u Rumunjsku i bili gosti svojim vršnjacima u Zagrebu. Tu su bila sklopljena mnoga prijateljstva i svi su nestrpljivo čekali nova putovanja i druženja.

U sveopćoj nevjerici svi smo se zapitali što će se dogoditi s projektom koji je ušao u svoju završnicu. Ispred nas bile su mobilnosti u Španjolsku  i završna mobilnost u Sloveniju, a u trenu je sve bilo otkazano i činilo se tako daleko.

Ipak, nakon prvotnog šoka počela se rađati ideja o ponovnom povezivanju učitelja i učenika te radu na projektu u ponešto promijenjenim okolnostima. Koordinatori partnerskih zemalja su razmišljali o mogućnostima koje nam nudi virtualno okruženje i osmislili nekoliko projektnih aktivnosti kojima bi nastavili rad na ishodima našeg projekta.

U sklopu tih aktivnosti održana su tri virtualna sastanka. Na prvom sastanku, održanom sredinom svibnja, kojem su prisustvovali samo učitelji dogovoren je hodogram aktivnosti i novi sastanak u koji bismo uključili i učenike. U nekoliko dana između ta dva sastanka pripremali smo s  učenicima uključenim u projekt  sudjelovanje na online konferenciji.

Ispočetka je bilo puno pitanja i nelagode budući da zadatak nije bio lak. Govoriti ispred 80-ak vršnjaka i učitelja nekima se činilo kao noćna mora, no s ponosom i zadovoljstvom smo zaključili da su zadatku pristupili zrelo i odgovorno. Učenici su uz pomoć učiteljica engleskog jezika radili na svom govoru i tako dobili priliku koristiti strani jezik svrsishodno i u stvarnoj situaciji. Istovremeno smo imali priliku poraditi na našim vještinama vezanim za medijsku pismenost što je i naša glavna tema projekta. Na kraju virtualnog sastanka učenici su međusobno izmjenjivali poruke podrške, ljubavi i prijateljstva koristeći aplikaciju Padlet.

Na trećem sastanku održanom 30. lipnja bili smo dio inovativnog dana naše partnerske škole Dobje iz Slovenije gdje smo kao gosti predavači na međunarodnoj konferenciji govorili o nastavi na daljinu u našoj školi te pripremi naših učenika za Erasmus konferenciju.

Time završavamo ovo neobično poglavlje projekta te nestrpljivo čekamo što slijedi i  nadamo  se da najesen projektne aktivnosti nastavljaju svojim uobičajenim tijekom.

Jasmina Klanac

 

[više]

IZDANA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA NOVU OŠ BUKOVAC

Autor: Iva Magdić, 9. 6. 2020. 22:16

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba  je dana 4. 6.2020. godine izdao građevinsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade javne i društvene namjene  osnovne škole Bukovac sa uređenjem vanjskih igrališta i vanjske instalacije rasvjete .

Tim povodom se dana 9. 6.2020. gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao sa predstavnicima škole i Vijeća roditelja u prostorima OŠ Bukovac. Slijedeći zajednički sastanak dogovoren je prilikom početka radova, vjerojatno početkom jeseni.

 

 

 

[više]

OŠ BUKOVAC: DAN ŠKOLE

Autor: knjiznica bukovac, 28. 5. 2020. 12:18

Dragi učenici, poštovani roditelji, bake i djedovi! 

Ovogodišnji je Dan škole u potpunosti drugačiji od svih prethodnih. Drugačiji i izazovniji. Nastava je ove godine bila izazov, ne samo učenicima, već i profesorima. Trudili smo se (nadamo se i uspjeli) približiti vam  znanje  uz  propisanu  socijalnu  distancu. Iako ovaj Dan škole nećemo obilježiti uobičajenim likovnim izložbama, recitacijama, glumom ili plesom u prostorijama naše škole, ovogodišnji, nov način, nije nužno i loš. Opismenili smo se digitalno, upoznali nove alate i to iskoristili kako bismo bili bliži jedni drugima. Možda se jesmo socijalno distancirali, ali smo se zato srcem i umom približili. Naše su učionice u školi zamijenile digitalne učionice, naša druženja uživo postala su Zoom sastanci. Bliži smo upravo zbog tehnologije koja nam je omogućila da preko kamere (katkad slučajno) upoznamo vašu braću i sestre, kućne ljubimce te roditelje koji su sramežljivo stajali pored kamere ili prošli iza vas dok smo držali nastavu. 

Osim pandemije koja nas je prisilila da ostanemo kod kuće, našu je školu pogodio i potres. Te nesretne nedjelje svi smo osjećali strah i nevjericu. Naše učionice u kojima smo se godinama družili, radovi koji su ih krasili te trud koji je u njih uložen, oštećeni su. Više nećemo proći stepenicama pored šume na zidu, sjediti na namještaju od paleta i crtati po ploči na hodniku, ali preselit ćemo ih i ponovo izgraditi u našoj novoj školi. Uz trud roditelja, obećana nam je nova škola, a dok ju čekamo da se izgradi, nastava će se održavati u drugim školama. Možda to neće biti naše, nego „posuđene“ učionice, ali u njih ćemo unijeti svoj duh i rad kao što smo ih unijeli u naše digitalne učionice. Kada nam se izgradi nova škola, bit ćete nešto stariji. Ove ćete se školske godine prisjećati riječima „Sjećate li se one školske godine kada je bio štrajk, korona i potres?“. Srećom, neće ostati samo na pitanju i gorkom osjećaju. Prisjetit ćemo se ove godine kao posebne, koja nas je učinila bližima, snažnijima i svjesnima da smo izuzetno otporni na sve promjene koje nam se dogode. 

Upravo vaši radovi za ovaj Dan škole to dokazuju. Digitalna izložba u doba korone, digitalni leksikon profesora i učenika, digitalni spomenari, sastavci, školska pjesma, čestitke našoj školi… Sve su to plodovi našega i vašega truda za ovaj izazovan i neobičan Dan škole. Možda ih nismo izrađivali u udobnosti naših učionica, ali ljubav koju smo uložili je sada nešto veća jer smo još više osnažili našu obiteljsku školsku povezanost. 

Sretan rođendan, OŠ Bukovac! 

Vaša ravnateljica i svi djelatnici OŠ Bukovac

Poveznica na radove:  https://view.genial.ly/5ece6d68bf80e50d94fbcad8/interactive-image-dan-skole-os-bukovac

Poveznica na pjesmu prvašahttps://drive.google.com/file/d/1fHb0khVIr5PgoSejc6ST5R_YeNolU3Zo/view?usp=sharing 

[više]

KALENDAR ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Iva Magdić, 21. 5. 2020. 13:51

[više]

SLUŽBENA OBAVIJEST O RUŠENJU POSTOJEĆE I GRADNJI NOVE OŠ BUKOVAC

Autor: Iva Magdić, 8. 5. 2020. 14:16

  Danas, 8. 5. 2020. godine gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je objavio da je donesena odluku o uklanjanju postojećeg objekta (osim sportske dvorane) OŠ Bukovac i gradnji novog objekta. Odluka je donesena na temelju omjera procjene saniranja postojećeg objekta i cijene izgradnje novog objekta, ali i činjenice da su se stekli svi preduvjeti kao što je riješena projektna dokumentacija za novi objekt. Davor Mateković, kao predstavnik arhitektonskog ureda Proarh, ukratko je predstavio projekt nove školske zgrade. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje grada Zagreba Ivica Lovrić je najavio da će učenici naše škole od slijedeće školske godine biti smješteni u OŠ Žuti Brijeg. Ukoliko ne bude dovoljno prostornih kapaciteta u navedenoj školi, jedan dio učenika će biti smješten u neku drugu obližnju školi.

   

 

  Predsjednik gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić naglasio je da će gradska četvrt Maksimir i dalje sudjelovati u realizaciji projekta, posebno u organizaciji prijevoza učenika.

  Očekuje se da će radovi početi početkom rujna i trajati do kraja 2021. godine. Medijske priloge o današnjem događaju možete pratiti na različitim TV kanalima i internetskim portalima.

  Sve daljnje informacije o organizaciji slijedeće školske godine će biti objavljivane na našim mrežnim stranicama nakon službenih obavijesti i uputa koje budemo dobivali od mjerodavnih službi Grada Zagreba. Informacije će biti istovremeno proslijeđene Vijeću roditelja i razrednicima kako bi i oni informirali učenike i roditelje.

                                            dr.sc. Mirjana Boras, ravnateljica OŠ Bukovac

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


NAJAVA DOGAĐANJA
 
MOBILNOST/MOBILITY

  English version

 
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
Letak-za-roditelje.pdf

 
RASPORED ZVONA

 

 
ŠKOLSKI LIST

 
LEKTIRA

 
DOKUMENTI
 
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Tražilica
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Bukovac Zagreb / Trnac 42, HR-10000 Zagreb / www.os-bukovac-zg.skole.hr / os-zagreb-033@os-bukovac-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju