preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bukovac Zagreb

 > Pedagog

Jadranka Bizjak-Igrec, dipl. ped. savjetnik

kontakt: 095 704 37 73

jadranka.bizjak-igrec@skole.hr

 
R A D N O     V R I J E M E   u  šk. god. 2021./22.

PRVI TJEDAN

OSNOVNA ŠKOLA ŽUTI BRIJEG NASTAVA POSLIJEPODNE

                         Ponedjeljak      od 13.00 do 19.00 sati     

                         Srijeda               od 13.00 do 19.00 sati    

                         Petak                  od 13.00 do 19.00 sati    

OSNOVNA ŠKOLA  JORDANOVAC NASTAVA U JUTRO

                         Utorak               od 08.00 do 14.00 sati             

                         Četvrtak            od 08.00 do 14.00 sati                                       

 

DRUGI TJEDAN

OSNOVNA ŠKOLA ŽUTI BRIJEG NASTAVA  U JUTRO

                         Utorak               od 08.00 do 14.00 sati             

                         Četvrtak            od 08.00 do 14.00 sati         

 

OSNOVNA ŠKOLA  JORDANOVAC NASTAVA POSLIJEPODNE

                         Ponedjeljak      od 13.00 do 19.00 sati     

                         Srijeda               od 13.00 do 19.00 sati            

                        

OSNOVNA ŠKOLA   FRAN KRSTO FRANKOPAN I PETAR PRERADOVIĆ                      

                          Petak                 od 08.00 do 14.00 sati  

 

Otvoreni sat za roditelje:

prema dogovoru mailom  :  jadranka.bizjak-igrec@skole.hr

 

 

 

Naša pedagoginja Jadranka Bizjak Igrec i sustručnjakinje mr. sc. Majda Fajdetić i Miljenka Galić, autorice su nove knjige Pedagoški portfolio - stručni prilozi za rad stručnih suradnika pedagoga u osnovnim i srednjim školama.

Knjiga sadržava primjere cjelovite pedagoške dokumentacije. Autorice nude pomoć u obliku planova, upitnika, anketa, radionica, primjera praćenja učenika, načina suradnje s roditeljima i razrednicima.

Pedagoški portfolio knjiga je namijenjena stručnim suradnicima pedagozima u osnovnim i srednjim školama, autorica Jadranke Bizjak Igrec, Miljenke Galić i mr. sc. Majde Fajdetić. Pedagoški portfolio novo je izdanje Profilove biblioteke za pedagoge, stručne suradnike, stručne djelatnike i roditelje.

STRUČNI SURADNIK PEDAGOG

Autor: Darko Leskovar, 4. 1. 2021. 19:47

 

Osoba odgojitelja ili poučavatelja mora biti presudna, ona je najjače sredstvo pedagogije.

                                                                                                   Hartmut von Henting

[više]

Upisi u srednju školu 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: knjiznica bukovac, 11. 5. 2022. 11:59

Dragi osmaši, poštovani roditelji,

sastanak vezan uz upise u srednje škole održat će se krajem svibnja kada bude dostupno više informacija o upisu i kada izađe Odluka o upisu za 2022./2023. te aplikacija e-upisi postane aktivna. Ono što je za sada novo su izmjene i dopune Pravilnika koje su dostupne na poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2022_03_39_482.html

Izmjene i dopune se odnose na Pravilnik dostupan na poveznici: 

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_05_49_981.html

Sve nove informacije možete pratiti na web stranici škole pod poveznicom Upisi u srednje škole. U privitku Vam također  donosimo dokument s informacijama vezanim uz profesionalno usmjeravanje za učenike sa zdravstvenim poteškoćama, o čemu detaljnije pročitajte i u nastavku.

[više]

„Rat kroz oči djeteta” - brošura

Autor: knjiznica bukovac, 17. 3. 2022. 11:21

      Grad Zagreb je osigurao besplatnu brošuru „Rat kroz oči djeteta” koju možete preuzeti na mreženoj stranici. Autorice i autor pokušavaju na pristupačan načn pomoći mladima, ali i odraslima, nositi se sa situacijom u kojoj se trenutno nalazimo.

[više]

Dan ružičastih majica

Autor: knjiznica bukovac, 26. 2. 2022. 18:51

23. veljače 2022.  obilježava se Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja ili  Dan ružičastih majica.

Sljedeći će se tjedan u sklopu obilježavanja Dana ružičastih majica u školi provoditi preventivne aktivnosti s ciljem senzibiliziranja i poučavanja učenika o različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite te unaprjeđivanja njihovih socijalno-emocionalnih kompetencija.

                                                                                             Jadranka Bizjak Igrec

[više]

Obavijest o upisu djece u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: knjiznica bukovac, 8. 2. 2022. 18:45

Upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba odmah po obavljenim pregledima djece u ambulanti školske medicine i pred stručnim povjerenstvom škole, a najkasnije do 15. lipnja 2021.  U nastavku pročitajte detaljne upute.

 

[više]

Upisi u prvi razred OŠ u šk.god. 2022./23. - obavijest o proceduri upisa za učenike s teškoćama u razvoju Vijest ima dokument u privitku

Autor: knjiznica bukovac, 19. 1. 2022. 12:36

Djeca školski obveznici u školskoj godini 2022./2023. s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca koja su u školskoj godini 2021./22. dobila rješenje o odgodi upisa u 1. razred osnovne škole, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofozičkog stanja zbog upisa u 1. razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače do 15. travnja kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora. U dokumentu u prilogu se nalazi obavijest Gradskog ureda o proceduri upisa sukladno Pravilniku u osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju.

[više]

Kako s djecom i mladima razgovarati o ratu u Ukrajini Vijest ima dokument u privitku

Autor: knjiznica bukovac, 28. 2. 2022. 17:16

I dok na ekranima i društvenim mrežama gledamo kako se na europskom kontinentu događa nešto za što su mnogi mislili da se nikako ne može dogoditi u 21. stoljeću, moramo i u ovim trenucima misliti na one koji su najranjiviji u ovoj kriznoj situaciji – na djecu i mlade.

U nastavku pročitajte više...

[više]

Centar za zdravlje mladih Vijest ima dokument u privitku

Autor: knjiznica bukovac, 10. 2. 2022. 14:34

 Poštovani roditelji i dragi učenici,

prilogu dostavljamo  obavijest i brošure Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom o programima podrške i pomoći namijenjene učenicima i njihovim roditeljima, a koji se održavaju u Centru za zdravlje mladih, Zagreb, Heinzelova 62a. Uloga Centra za zdravlje mladih je povećati dostupnost zdravstvenih sadržaja vezanih za zaštitu mentalnog zdravlja i promociju zdravih stilova života djece i mladih. 

[više]

Upisi u 1. razred osnovne škole u školskoj 2021./2022. godini

Autor: knjiznica bukovac, 9. 2. 2021. 12:26

Poštovani roditelji učenika prvih razreda, 

sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 98/19) i Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/14), postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u 1. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 15. lipnja u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

Iznimke od navedenog roka

Iznimno od navedenog roka, djeca školski obveznici u školskoj godini 2021./2022. s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca koja su u školskoj godini 2020./2021. dobila Rješenje o odgodi upisa u 1. razred osnovne škole, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja zbog upisa u 1. razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače do 15. travnja.

Molimo roditelje djece s već utvrđenim teškoćama u razvoju i koji su bili odgođeni prošle godine da se za termin pregleda u Školi naruče putem broja tel. 095 704 37 73                                                          

Liječnički pregled

S obzirom da pregled djeteta obavlja stručno povjerenstvo škole kojega je član i nadležni školski liječnik, roditelj/skrbnik obavezan je prijaviti dijete za pregled u ambulanti nadležnog školskog liječnika, a s ostalim članovima stručnog povjerenstva dužan je utvrditi termin pregleda u školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

Termine pregleda djeteta u ambulanti nadležnog školskog liječnika možete odabrati putem online aplikacije prema adresi prebivališta djeteta: www.terminko.com


Školska pedagoginja

 

[više]

PROFESIONALNO USMJERAVANJE- SMJEROKAZ ZA UČENIKE 8. RAZREDA

Autor: knjiznica bukovac, 20. 1. 2021. 11:07

Kamo nakon osnovne škole?

Profesionalno usmjeravanje učenika uključuje profesionalno informiranje i profesionalno savjetovanje, odnosno skup stručnih postupaka kojima se učenicima pruža pomoć pri odabiru budućeg zanimanja ili obrazovanja, a provodi se u suradnji sa školom i roditeljima/skrbnicima. Poseban naglasak u tom procesu stavlja se na utvrđivanje sposobnosti, vještina, profesionalnih interesa i motivacije učenika, kao i na mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja . Postupci profesionalnog usmjeravanja usmjereni su dobrobiti učenika i pomažu prilikom odabira odgovarajućeg obrazovnog programa za koji postoje optimalni uvjeti njegovog svladavanja, a u skladu s potrebama tržišta rada. Profesionalno usmjeravanje učenika osmih  razreda osnovne škole predstavlja tzv. "rane intervencije" u smislu osiguravanja stručne pomoći prilikom donošenja adekvatnih odluka o izboru obrazovnih programa i zapošljavanja te prevencije rizičnih čimbenika za školski neuspjeh i/ili rano napuštanje škole i moguću socijalnu isključenost.

Važnu komponentu u procesu profesionalnog usmjeravanja predstavljaja profesionalno informiranje učenika i njihovih roditelja. Putem profesionalnog informiranja učenicima se pružaju informacije relevantne za donošenje odluka o nastavku školovanja, odnosno planiranje daljnjeg profesionalnog razvoja.

Sve informacije vezane za upis u srednje škole učenici mogu pratiti na kanalu Microsoft  Teams_. Molimo roditelje, učenike i razrednike da redovito prate stranicu i označe da su vidjeli navedene sadržaje ("like").

 Pedagoginja škole, Jadranka Bizjak Igrec

[više]

Kako pomoći sebi i drugima - korisne poveznice i savjeti stručnjaka Vijest ima dokument u privitku

Autor: knjiznica bukovac, 3. 1. 2021. 11:23

Poštovani roditelji i učitelji, dragi učenici,

objavljujemo korisne provjerene informacije stručnjaka o tome kako pomoći sebi i drugima, djeci, obitelji, prijateljima i svima koji su pod stresom zbog svih događaja koji su nas snašli. Više pročitajte i pogledajte u prilozima ispod.

 

[više]

Djeca i obitelji - prije, tijekom i nakon potresa / Kako biti podrška djeci nakon traumatskih događaja?

Autor: knjiznica bukovac, 30. 12. 2020. 16:42

Oporavljajući se još uvijek od proljetnog potresa, zadesio nas je novi potres koji nam je ponovno donio strah, nesigurnost, nemir i tjeskobu. Kako se nositi s tim osjećajima te kako pomoći djeci da prebrode strah od potresa, možete pronaći u publikaciji koju je pripremila Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

https://www.poliklinika-djeca.hr/wp-content/uploads/2020/12/Djeca-i-obitelji-prije-tijekom-i-nakon-potresa-5MB.pdf

Bez obzira je li u pitanju potres, Covid ili bilo kakav oblik straha ili traume djeteta, pogledajte webinar Zagrebačkog psihološkog društva : Kako biti podrška djeci nakon traumatskih događaja?
 
[više]

MEĐUNARODNI DAN DJEČJIH PRAVA

Autor: Darko Leskovar, 27. 11. 2020. 15:59

I dječji glas je važan!

Međunarodni  dan dječjih prava  u cijelome se svijetu obilježava 20. studenog na dan kada je donijeta Konvencija UN-a o pravima djeteta (20. 11. 1989.).
Riječ „konvencija” naznačuje da je to dogovor i sporazum koji obvezuje države-članice UN-a na njegovu realizaciju, dakle svojevrstan međunarodni zakon. Prihvatile su ga 193 države u svijetu, a od 1992. godine i Republika Hrvatska.
U našoj školi ovaj će se važan datum obilježiti na satima razrednika u svim razredima.

Djeca se rađaju s temeljnim slobodama i pravima koja pripadaju svim ljudskim bićima. No, s obzirom na tjelesnu i psihičku nezrelost nameće se potreba isticanja posebnih prava djeteta na zaštitu koja proizlaze upravo iz te činjenice. Upravo je to osnovno polazište Konvencije o pravima djeteta.
Konvencija o pravima djeteta sadrži univerzalne standarde koje država stranka Konvencije (tj. koja ju je potpisala i ratificirala) mora jamčiti svakom djetetu. U Konvenciji se govori, prije svega, o obvezama odraslih u odnosu prema djetetu kao i o obvezama brojnih društvenih čimbenika u cilju zaštite interesa djeteta. To je prvi dokument u kojemu se djetetu pristupa kao subjektu s pravima, a ne samo kao osobi koja treba posebnu zaštitu.
Posljednjih godina sve glasnije se govori o dječjim pravima. Njime se želi senzibilizirati javno mnijenje i ustanove za potrebnu zaštitu maloljetnika od zloporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Osim prava, djeca imaju odgovornosti i obveze na koje su ih odrasli dužni uputiti.
Svatko od nas ima priliku za zagovaranje, promociju, pokretanje dijaloga i akcija koje će izgraditi bolji svijet za djecu.

Jadranka Bizjak Igrec

[više]

PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

Autor: knjiznica bukovac, 31. 3. 2022. 13:37

Pravilnik se nalazi na sljedećoj poveznici : 

 
 
 
[više]

KAKO POMOĆI DJETETU U UČENJU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darko Leskovar, 27. 11. 2020. 16:15

„Učenje nas ne bi trebalo samo dovesti nekud,ono nam treba pomoći da idemo dalje na mnogo lakši način.”

Jerome Bruner (1996.)

TEHNIKE UČENJA  6P

  1. PREGLEDAJ( naslov,slike,odredi temu ,što već znam)
  2. POSTAVI PITANJA (što ću naučiti,pitanja o naslovu,tekstu)
  3. PROČITAJ (s razumijevanjem,pronađi glavnu ideju,napravi bilješke)
  4. PROMISLI (stvoriti predodžbe,povezati s poznatim,smisliti primjere)
  5. PONOVI (svojim riječima,prepričaj ono najvažnije)
  6. POVEŽI I PONOVO PROČITAJ (prepričaj uz samoispitivanje,provjeravanje i ispravljanje)

POGLEDAJ PRILOŽENI LETAK O UČENJU i POVEZANOSTI PAŽNJE I UČENJA!

Jadranka Bizjak Igrec

[više]

PODRŠKA NA DLANU

Autor: Darko Leskovar, 27. 11. 2020. 16:06

U okviru djelovanje Povjerenstva otvorena je online platforma Podrška na dlanu. Platforma objedinjuje resurse za djecu, mlade, njihove roditelje i stručnjake usmjerene na njihovu dobrobit (odgajatelji, nastavnici, stručni suradnici, stručnjaci mentalnog zdravlja), čiji su autori stručnjaci zagrebačkih ustanova koje izravno rade s djecom, mladima i njihovim obiteljima. Cilj platforme je omogućiti što širu dostupnost sadržaja koji pomažu razvoju otpornosti te na taj način osnaživati djecu i njihovu okolinu. Unatoč popuštanju mjera i ljetnim školskim praznicima, osnaživanje djece i mladih i dalje ostaje prioritet, posebno u svjetlu ponovnog porasta broja zaraženih s kojim se suočavamo. U nastavku se nalaze poveznice za pristup korisnim materijalima.

Poveznica na stranicu Podrška na dlanu:  https://zagreb.hr/podrska-na-dlanu/158212 

 

·                    poveznica za pristup materijalima za djecu, mlade i roditelje:  https://we.tl/t-UgbEdpG22N 

·                    članak s poveznicom na stranicu Podrška na dlanu: https://we.tl/t-BQXQWAb3J0 

[više]

Centar za zdravlje mladih

Autor: knjiznica bukovac, 17. 5. 2019. 09:21

  https://www.czm.hr/       

  Heinzelova 62a, kontakt broj : 01/6468 333

Misija centra je povećanje dostupnosti zdravstvenih sadržaja za zaštitu reproduktivnog zdravlja, zaštitu mentalnog zdravlja, podizanje svijesti o modernim ovisnostima te promociju zdravih stilova života mladih ljudi.  U nastavku pročitajte više...

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Anketa 8.-ih razreda

Mole se učenici 5.-8.ih razreda da za kraj godine klikom na donju sliku ispune anketu: 

 
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
Letak-za-roditelje.pdf

 
ŠKOLSKI LIST

 
RASPORED ZVONA

PREDMETNA NASTAVA (ŽUTI BRIJEG)

Ujutro

1. sat 8:00 - 8:40

2. sat 8:50 - 9:30

3. sat 9:40 - 10:20

4. sat 10:30 - 11:10

5. sat 11:15 - 11:55

6. sat 12:05 - 12:45

7. sat 12:50 - 13:30

Popodne

0. sat 13:40 - 14:20

1. sat 14:25 - 15:05

2. sat 15:10 - 15:50

3. sat 16:00 - 16:40

4. sat16:50 - 17:30

5. sat 17:35 - 18:15

6. sat 18:20 - 19:00

7. sat 19:05 - 19:45

 
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
LEKTIRA

 
MOBILNOST/MOBILITY

  English version

 
NAJAVA DOGAĐANJA

 

 

 

 

Klikom na sliku poslušajte pjesmu

"Paketići od srca" (tekst)

 
DOKUMENTI
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
ŠKOLSKA STRANICA
 
POVEZNICE

 
NATJEČAJI

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2012.

Ukupno: 915720
Ovaj mjesec: 4280
Ovaj tjedan: 921
Danas: 20
 
 > Pedagog
CMS za škole logo
Osnovna škola Bukovac Zagreb / Trnac 42, HR-10000 Zagreb / www.os-bukovac-zg.skole.hr / os-zagreb-033@os-bukovac-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju