2022-05-18 12:37:41

Eko grupa i obilježavanje Dana biološke raznolikosti

      U školskoj godini 2021./2022. eko grupa OŠ „Bukovac“ pratila je stanje očuvanosti slatkovodnih kornjača u parku Maksimir20. svibnja 2022. u Maksimiru sudjelujemo u programu obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti, program možete pogledati u prilogu.

Naučili smo puno, a sve zahvaljujući suradnji s JU Maksimir. Na prvom sastanku s čuvarima prirode dogovoren je plan rada te smo saznali puno o autohtonim i invanzivnim vrstama kornjača u parku Maksimir. To je bila prilika da provedemo anketu o invanzivnim vrstama kornjača među učenicima naše škole. U nastavku pročitajte opširnije...

 

 

Plakate koje smo napravili na tu temu izložili smo na ulaznim vratima škole da bi svi mogli pročitati više o tome. Na terenskim radovima u parku Maksimir pratili smo brojnost kornjača, lovili ih i označavali. Pri tome smo se upoznali s osnovnim metodama u ekološkim istraživanjima.

O svojem radu s kornjačama napravili smo prezentaciju koju smo prikazali učenicima naše škole. Istu možete pogledati u nastavku. :)

Nakon izlaganja plakata i prikazivanja naše prezentacije, ponovili smo anketu da bismo uvidjeli je li znanje o invanzivnim vrstama kornjača u parku Maksimir medu našim učenicima veće.

Naš rad prikazati ćemo u parku Maksimir 20. svibnja 2022. kada sudjelujemo u programu obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti (22. svibnja 2022.) - program možete preuzeti u prilogu. Tada ćemo imati edukacijski štand i sudjelovati u traženju invanzivnih vrsta putem aplikacije BioBlitz.

 

Eko grupa i profesorica Žepec


Osnovna škola "Bukovac" Zagreb